Centrum logowania TOYA

albo
« powrót do Portalu Abonenta
Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałem hasła.

Pomoc dotycząca logowania z innych serwisów rozwiń »
Dlaczego warto połączyć konto TOYA z Facebookiem lub Google?
  • wszędzie, gdzie będziesz zalogowany przez Facebook lub Google, będziesz zalogowany do wszystkich serwisów TOYA - bez konieczności wpisywania haseł w każdym z systemów z osobna. Wystarczy, że raz powiążesz swoje konto Facebook lub Google z kontem TOYA, a będziesz wszędzie automatycznie logowany.
  • Twoja sesja nie wygaśnie - nie będzie potrzeby codziennego logowania, by dostać się do swojego konta, tak długo jak będziesz zalogowany do Facebook lub Google,
W jaki sposób można połączyć konto TOYA z zewnętrznym serwisem?
Aby to zrobić, musisz zalogować się do portalu przy użyciu loginu i hasła, a potem kliknąć przycisk zaloguj z Facebook i autoryzować aplikację TOYA. Ustawi to trwałe logowanie na Twoim komputerze. Jeśli będziesz chciał zalogować się na innym komputerze, gdzie korzystasz z Facebooka, np. w biurze i w domu, wystarczy że klikniesz przycisk zaloguj z Facebook, lub tam, gdzie jesteś zalogowany do Google - przycisk zaloguj z Google. System sprawdzi, czy jesteś tą samą osobą, która autoryzowała aplikację, i przyzna Ci dostęp bez konieczności podawania hasła.
Nowi abonenci mogą połączyć konto TOYA z Facebook lub Google w momencie rejestracji w eBOA w drugim kroku, tuż po wprowadzeniu danych z karty aktywacji.
Czy jest to bezpieczne?
Tak, logowanie z użyciem zewnętrznego serwisu, takiego jak Facebook czy Google jest powszechnie stosowanym standardem. Żaden serwis nie udostępnia nam Twojego hasła, portal komunikuje się przy użyciu tymczasowych kodów sprawdzając, czy cały czas jesteś zalogowany. Nie ma też ryzyka, że ktoś niepowołany powiąże swoje konto Facebook lub Google z Twoim kontem TOYA - aby to zrobić, niezbędne jest jednorazowe podanie poprawnych danych logowania do portalu, by powiązać konta.
Jakie dane z systemu są udostępniane dla TOYA?
  • podstawowe informacje o profilu - takie jak imię i nazwisko, czy informacje, które są udostępnione publicznie. Dane te są automatycznie udostępniane przez Facebook oraz Google wszystkim aplikacjom.
  • adres e-mail - z uwagi na wrażliwość danych - takich jak poczta, czy dostęp do eBOA, rejestrujemy adres e-mail, by wykluczyć nieuprawniony dostęp do konta. Adres ten nie będzie wykorzystywany bez Twojej zgody do innych celów.
Czy do mojego konta TOYA można podłączyć inne konta z zewnętrznych serwisów (współpracowników lub rodziny)?
Tak, jest to możliwe. Wystarczy, że każda z osób poprawnie przejdzie procedurę łączenia kont, w której poda poprawny login i hasło do konta TOYA.
W jaki sposób mogę odłączyć konto Facebook od konta TOYA?
Można to zrobić, klikając w odpowiedni link w Centrum Logowania TOYA. Usunie to wszystkie powiązania Twojego profilu Facebook z kontem abonenckim. Dodatkowo możesz zdeautoryzować aplikację w swoich ustawieniach aplikacji. W sekcji Aplikacje, z których korzystasz znajduje się lista aplikacji powiązanych z Twoim kontem, w tym Logowanie - portal TOYA. Klikając ikonę krzyżyka przy aplikacji usuwasz ją ze swojego profilu. Jeżeli kiedyś będziesz chciał ponownie połączyć konto TOYA z Facebook, będziesz musiał ponownie pozwolić aplikacji na dostęp do swojego konta.
W jaki sposób mogę odłączyć konto Google od konta TOYA?
Można to zrobić, klikając w odpowiedni link w Centrum Logowania TOYA. Usunie to wszystkie powiązania Twojego profilu Google z kontem abonenckim. Dodatkowo możesz zdeautoryzować aplikację w swoich ustawieniach bezpieczeństwa. W sekcji Bezpieczeństwo » Uprawnienia do konta znajduje się lista aplikacji powiązanych z Twoim kontem, w tym Logowanie - portal TOYA. Klikając przycisk Anuluj dostęp po wybraniu aplikacji Portalu TOYA usuwasz ją ze swojego profilu. Jeżeli kiedyś będziesz chciał ponownie połączyć konto TOYA z Google, będziesz musiał ponownie pozwolić aplikacji na dostęp do swojego konta.
Czy połączenie konta TOYA z Facebook lub Google jest obowiązkowe?
Nie, jest to jedynie udogodnienie. Logowanie przy użyciu nazwy użytkownika i hasła do portalu jest w dalszym ciągu podstawową metodą autoryzacji.